Provinciegouverneur roept lokale politiezones op tot extra waakzaamheid

    24 juli 2024

    OOST-VLAANDEREN – Naar aanleiding van een druggerelateerde aanslag in Sint-Niklaas, vraagt de Oost-Vlaamse gouverneur Carina van Cauter aan alle lokale politiezones om extra alert te zijn.

    Ze doet die oproep na een aanslag in Sint-Niklaas. Daar had maandagnacht 22 juli een ontploffing plaats aan de gevel van een woning. Hoogstwaarschijnlijk is er een verband met het drugsmilieu.

    “Drugscriminelen verhuizen vaak van de grootsteden naar de rand”, aldus de provinciegouverneur. “Ze denken daar minder op te vallen en te ontsnappen aan controles. Er is een provinciaal plan van aanpak en binnenkort heeft opnieuw een overleg plaats om te bekijken of aanpassingen nodig zijn.”

    Info: lees ook ‘Onderzoek UGent en Europol’.

    ADU/MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons