OUTER – De lokale politie kreeg verschillende meldingen over gif in balletjes en worstjes. Ze raadt aan voorzichtig te zijn.
Het gifaas lag in de omgeving van de Vrijdaghoek, de Kloosterstraat en de Kerkhofstraat (het voetgangersbaantje tussen de Kerkhofstraat en Kloosterstraat).
De politie raadt aan om voorzichtig en waakzaam te zijn en je hond aan de leiband te houden.
Gifaas
Honden zijn nieuwsgierig en snuffelen graag rond tijdens het wandelen. Voordat je het weet, kan je hond goed gecamoufleerd gifaas ruiken en opeten.
Als er zelfs maar het geringste vermoeden bestaat, dat je hond dit heeft ingeslikt, moet je geen tijd verspillen en onmiddellijk naar de dierenarts gaan. Deze kan je hond adequaat onderzoeken en heeft de kennis en de ervaring in dit soort situaties.
Mogelijke symptomen zijn:
– braken,
– overmatig hijgen,
– bleke slijmvliezen,
– veranderde pupillen,
– overmatig wit speeksel.
Afhankelijk van het type gifaas zijn deze symptomen echter niet onmiddellijk merkbaar.
Het meest voorkomende aas is rattengif. Maar ook slakkenkorrels en scherpe voorwerpen zoals spijkers, scheermesjes of punaises vind je terug in gehakt, worst of andere lekkernijen voor honden.
Het gifaas in Outer is helaas geen uniek geval. Regelmatig komen daarover meldingen binnen uit andere regio’s. Overbodig te zeggen, dat het vergiftigen van dieren strafbaar is.
Info: tips in verband met de vermoedelijke dader(s) zijn welkom via pz.ninove.interventie@police.belgium.eu.
MLI