Politie neemt 4 kg illegale drugs en meer dan € 8.000 cash in beslag

    17 september 2024

    GERAARDSBERGEN-LIERDE – Dankzij een efficiënte samenwerking tussen verschillende politiediensten is een vermoedelijke drugsdealer ontmaskerd.

    De verkeerploeg van de lokale politie Geraardsbergen/Lierde controleerde begin augustus een voertuig. De agenten troffen een grote hoeveelheid amfetamines, cannabis en geld aan.

    Dit gaf aanleiding tot verdere acties om het netwerk in kaart te brengen door het HIT-team. Dat is een snel proactief team van leden uit de diensten recherche, interventie en buurtpolitie. Dit team kreeg ondersteuning van interventie- en verkeersploegen op het terrein. Een hondengeleider van de politiezone Aalst verleende bijkomende ondersteuning.

    Aanhouding

    Deze vlotte samenwerking leidde uiteindelijk tot de inbeslagname van ca. 4 kg drugs en meer dan € 8.000 aan cash geld.

    De verdachte is gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Oudenaarde, die een aanhoudingsmandaat afleverde. Intussen heeft de raadkamer zijn aanhouding verlengd.

    Samenwerking

    Korpschef Patrice De Mets is fier op haar team: “Deze succesvolle operatie is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen verschillende diensten van ons korps. Dankzij onze gezamenlijke inspanningen konden we aanzienlijke hoeveelheden drugs van de straat halen en crimineel geld recupereren. Dit is een belangrijke stap in de strijd tegen de drugshandel in onze regio.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons