Pluimveebedrijf Schouppe toch op Ninoofse dinsdagmarkt

    13 augustus 2018

    HAALTERT/NINOVE – Het Haaltertse bedrijf Schouppe kreeg de toelating om opnieuw pluimvee te verkopen op de openbare markten. In tegenstelling tot eerdere berichten zal dit ook dinsdag 14 augustus het geval zijn in Ninove.

    Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) legde het pluimveebedrijf Schouppe uit Haaltert gedurende 6 weken een algemeen verhandelverbod. De oorzaak: de pseudovogelpest (of de ziekte van Newcastle).

    Eerder berichtte Wim Schouppe via Facebook dat het bedrijf niet zou aanwezig zijn op de dinsdagmarkt van 14 augustus in Ninove. Blijkbaar had het schepencollege nog geen beslissing genomen in verband met het aanstellen van een dierenarts voor de controle.

    Maandagnamiddag meldde burgemeester Tania De Jonge dat dit inmiddels is geregeld. “Die mensen zullen morgen op de markt staan. Wij hebben een dierenarts aangesteld, die morgen de controle zal doen. Het schepencollege zal deze aanstelling morgen bekrachtigen. De collega’s zijn op de hoogte en hebben er geen probleem mee. Het is normaal dat we eerst de mogelijkheden hebben nagegaan om die mensen morgen al de kans te geven na 6 weken toch op onze markt te laten staan.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons