Ninove stuurde 2.906 noodberichten naar haar inwoners

    04 oktober 2019

    NINOVE – De stad nam donderdagnamiddag 3 oktober deel aan de nationale Be-Alertcampagne. De test was in Ninove een succes: binnen 1 minuut zijn 2.906 berichten verstuurd. 99,31% van de sms’jes is goed afgeleverd.

    Meer dan 170 Belgische steden en gemeenten stuurden test-noodberichten naar hun inwoners. Ook Ninove deed mee. “We zijn heel tevreden met het resultaat”, zegde burgemeester Tania De Jonge na afloop. “Het aantal inschrijvingen op Be-Alert is de afgelopen maanden fors gestegen, dankzij verschillende campagnes die we voerden. En gelukkig maar, want Be-Alert is bijzonder belangrijk. Het is dé manier waarmee we je kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Aan alle inwoners die nog niet ingeschreven zijn: hierbij een warme oproep om dit toch te doen.”

    Ben je ingeschreven op Be-Alert op een adres in Ninove en heb je geen sms ontvangen? Ga dan naar www.be-alert.be en kijk jouw gegevens na. Mochten die kloppen, aarzel dan niet om dit te melden bij be-alert@ibz.fgov.be.

    Praktisch

    • Inschrijven op Be-Alert kan online via www.be-alert.be.
    • Heb je geen internet, dan kan je terecht bij de dienst noodplanning: Bevrijdingslaan 7 Ninove.
    Info: dienst noodplanning – 054-31 33 61 – noodplanning@ninove.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons