Ninove 04 Apr 2020 - 05u17
Scattered Clouds
6.81°C

Parkeergeleidingsborden moeten bezoekers naar centrumparkings leiden

27 maart 2018
Parkeergeleidingsborden moeten bezoekers naar centrumparkings leiden

# Ninove  - Momenteel is de signalisatiefirma Trafiroad begonnen met de plaatsing van grote parkeergeleidingsborden langs de invalswegen van het centrum en kleinere borden in de omgeving van de parkings. Op de kleinere borden staat ook de vermelding van het aantal minuten dat men te voet ongeveer nodig heeft om de parking te bereiken. Schepen van Lokale Economie Alain Triest (Open VLD) die met de plannen naar de gemeenteraad trok is dan ook trots dat de borden geplaatst worden waardoor het voor bezoekers en klanten duidelijker is waar men kan parkeren in het centrum.

“Op die manier willen we de druk op de handelskern nog verminderen, want de bezoekers worden naar de goedkope of gratis parkings op wandelafstand van het commercieel centrum geleid,” vertelt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen), “Niet alleen de uiterst goedkope parkeertarieven, ook de onmiddellijke nabijheid van de handelskern is een reden om op die parkings te gaan parkeren. Om die reden wordt ook de wandelafstand naar het centrum in minuten uitgedrukt zodra je de binnenstad binnen rijdt.”

De aangeduide parkings zijn de Stations- en Mallaardparking (gratis), de OCMW-parking, het Dr. Hemmeryckx-, Paul De Mont- en Twijnsterplein (50 cent per uur), de IKORN-parking (gratis buiten de schooluren) en de Ninia-parking (betalend / 4 Euro per dag). De bewegwijzering is zo opgevat dat je van de ring zo snel mogelijk naar de centrumparkings wordt geleid. “Op die manier vermijden we overbodig verkeer in de stadskern zelf,” vertelt Vande Winkel.

De huidige borden zijn statisch, maar het commercieel actieplan van de stad voorziet ook in dynamische borden die in een later stadium geplaatst worden. “Op die borden zal ook aangegeven worden hoeveel plaatsen er nog vrij zijn op de parkings,” zegt schepen van Lokale Economie Alain Triest.  Foto's Giovanni Neckebroeck 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons