Ninove 27 Feb 2020 - 22u49
Lichte regen
2.51°C

Maurice Tas stelt tentoon in oud stadhuis

17 maart 2018
Maurice Tas stelt tentoon in oud stadhuis

#Ninove   - In het oud stadhuis loopt momenteel een tentoonstelling van de Ninoofse kunstenaar Maurice Tas, hij stelt er bronzen beelden, tekeningen en aquarellen voor. In totaal kan je 44 werken bewonderen van de in Meerbeke woonachtige kunstenaar. Voor de bronzen  gietwerkjes heeft hijzelf samen met vrienden een eigen gietoven ontworpen in de omgeving van het Neigembos waar hij het brons opwarmt tot 1200 graden om het vervolgens in zijn vooraf gemaakte mallen te gieten. Het gloeiend heet gesmolten brons, die oranje is wordt bij het uiteindelijke ontwerp volledig zwart.

Voor zijn tekeningen en aquarellen trekt hij erop uit in de ruime regio, met afbeeldingen uit oa Meerbeke, Gooik, Waarbeke, Denderwindeke, Elingen, Heikruis en Zandbergen waar hij de landschappen op doek vastlegt. Op de opening waren ook de Burgemeester en Schepenen aanwezig samen met het talrijk opgekomen publiek. De tentoonstelling is te bezoeken van 17 tot 23 maart tussen 15 en 18 uur in het oud stadhuis, Oudstrijdersplein in Ninove.   Foto's Giovanni Neckebroeck  

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons