Ninove 05 Apr 2020 - 03u57
Few Clouds
14.95°C

112-Ziekenwagendiensten blijft bestaan na de sluiting van de Civiele Bescherming Liedekerke

24 januari 2018
112-Ziekenwagendiensten blijft bestaan na de sluiting van de Civiele Bescherming Liedekerke

De federale regering heeft in 2017 beslist om de operationele eenheid van de Civiele Bescherming van Liedekerke te sluiten, en dit met als datum 31 december 2018. Als gevolg hiervan zou de 112-ziekenwagendienst vanaf eind 2018 een einde nemen. De Commissie Dringende Geneeskundige Hulpverlening heeft, in samenspraak met de Task Force Civiele Bescherming en de gemeente Liedekerke, een oproep gericht tot geïnteresseerde ziekenwagendiensten, voornamelijk actief in Vlaams-Brabant, om zich kandidaat te stellen om – zoals vandaag het geval is - een standplaats 112-ziekenwagendienst met één 112-ziekenwagen uit te baten.

Kandidaten dienen zich te melden tegen uiterlijk 31 januari 2018. De gemeente Liedekerke heeft bekomen dat de federale regering de infrastructuur van de CivieleBescherming Liedekerke ook naar de toekomst ten dienste zal stellen als uitvalsbasis voor de 112-ziekenwagendienst, zodat de 112-ziekenwagendienst in wezen ongewijzigd zal functioneren. De regio van de huidige standplaats Civiele Bescherming te Liedekerke omsluit een aantal gemeenten
van Vlaams-Brabant waarvan uiteraard Liedekerke maar ook Affligem, Ternat en Roosdaal. In Oost- Vlaanderen zijn er vrij veel interventies in Ninove en Denderleeuw (waar geen ziekenwagendienst gevestigd is).
Het totaal aantal interventies dat vertrekt uit de huidige standplaats Civiele Bescherming te Liedekerke wordt geschat rond 1500 per jaar.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons