Ninove 04 Apr 2020 - 21u31
Few Clouds
14.95°C

Stadsfotografe Sara Lamens duikt in de wijk Pamelstraat - Nederwijk

03 december 2017

Ninove - Het voorbije jaar dook stadsfotografe Sara Lamens onder in de wijk ‘Pamelstraat-Nederwijk’, de oudste ‘arbeiderswijk’ van onze stad. Ze maakte er beelden van de wijk en zijn bewoners, maar nam ook de tijd om uitgebreid te babbelen met zowel mensen die er al een leven lang wonen als nieuwkomers. Dat leverde een schat op aan persoonlijke verhalen – soms ontroerend, maar even vaak om te lachen - en foto’s die de bewoners uit hun koekendozen opdolven. Op zondag 3 december organiseert het stadsbestuur een wijkbabbel. Sara Lamens toont beelden en vertelt verhalen. Maar ook de wijkbewoners doen hun verhaal. Bijvoorbeeld over wat de ‘Radijzenhoek’ met zeep te maken heeft en over geheime liefdesbrieven op zolder. Zelfs het stadsbestuur doet een boekje open en reageert op vragen en wensen van de wijkbewoners.

Na nieuwjaar worden oude en nieuwe foto’s én een selectie van verhalen gebundeld in een uniek beeldverhalenboek dat aan elk huis van Pamelstraat, Nederwijk en verbindingsstraten zal bezorgd worden.

https://www.youtube.com/watch?v=dy5xrjqqGcE&feature=youtu.be

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons