Ninove 08 Apr 2020 - 01u47
Few Clouds
20.67°C

Boekenbeurs Meerbeke succesvol van start

18 november 2017
Boekenbeurs Meerbeke succesvol van start

DF Meerbeke organiseert op 17-18-19 november 2017 haar 48e boekenbeurs en kunsttentoonstelling in Trefpunt De Linde, Gemeentehuisstraat, 42 te Meerbeke. Op vrijdag vond de feestelijke opening plaats in samenwerking met de Stedelijke Academie voor muziek, woord en dans. Gastspreker Burgemeester Tania De Jonge opende vrijdag de boekenbeurs.

Zaterdag 18 november: open van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 20 uur. Van 10 tot 12 uur – 14 tot 18 uur: workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar, van 15 tot 16 uur: voorleessessie voor kinderen. 

Zondag 19 november: open van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 19 uur. Om 10.30 uur is er uitreiking van de prijzen van de tekenwedstrijd. Van 15.30 tot 16.30 uur: voorleessessie voor kinderen en om 17 uur komen de winnaars van de Junior Journalistwedstrijd hun prijzen afhalen.

Wat hebben de boekenbeurs en de kunsttentoonstelling te bieden?   

De ‘Vers geperst’ DF boeken zijn ter inzage en je kan het lidmaatschap van onze culturele vereniging verwerven of verlengen door DF boeken te bestellen.
Je kan een groot gamma boeken van boekhandel De Zondvloed inkijken en eventueel kopen. Er is een groot aanbod van kinder- en jeugdboeken. Maar volwassenen komen zeker ook aan hun trekken, zowel met fictie als non fictie.
Er is een stand van de uitgeverij Muurkranten met posters en wenskaartjes voor alle gelegenheden en ook VVV-Ninove is aanwezig op de beurs.
Je kan kuieren langs de standen van verschillende kunstenaars die hun werk tentoonstellen en te koop aanbieden. Zo zijn er schilderijen, glasschilderkunst, keramiek, juwelen, bloemsierkunst, textielwerk en patchwork, …. te bewonderen. De deelnemende kunstenaar zijn: Lena Van Damme – bloemsierkunst, Hilde Geeraerts – namens de Valier vzw – workshop voor kinderen, Marleen Deneys – keramiek, Daphné Malfroidt – Creatie Alwina - juwelen, Nijst Nicole – kerstdecoratie en Maris Thomas – schilderijen.

De toegang tot dit alles is gratis

Foto's Giovanni Neckebroeck 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons