Ninove 10 Apr 2020 - 06u44
Clear Sky
8.89°C

Wijk Witherenstraat krijgt 15 nieuwe sociale huurappartementen

13 november 2017
Wijk Witherenstraat krijgt 15 nieuwe sociale huurappartementen

Ninove - In de Witherenstraat in Ninove heeft de Sociale Huisvestingsmaatschappij Ninove – Welzijn de symbolische eerste steen van hun vijftien appartementen tellend bouwproject gelegd.

Deze 15 appartementen zijn gelijk(w)aardig aan de 45 andere huurappartementen die er reeds gebouwd zijn. Osk-ar architecten uit Dilbeek kreeg de opdracht om in deze blok één appartement te voorzien dat volledig aangepast is voor een rolstoelgebruiker. Er werd tevens ingespeeld op de nood aan parkeergelegenheid en er zullen dus ook 8 garageboxen gebouwd worden.

Het is opnieuw bouwonderneming Damman NV uit Deerlijk die de opdracht –na een vergelijkend onderzoek- binnenhaalde en dit voor het bestelbedrag van € 1.671.281,00. 

Met dit project verhoogt de maatschappij zijn aandeel sociale huurentiteiten en hopen ze mensen die nood hebben aan een dergelijke huisvesting te kunnen helpen. ze blijven inzetten op kwaliteitsvolle woningen die duurzaam van aard zijn.

Binnenkort wordt ook de stedenbouwkundige aanvraag voor de infrastructuurwerken ingediend, zijnde de openbare parking en de aanleg van het park. Ninove-Welzijn zal dit na afwerking kosteloos overdragen aan de stad Ninove.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons