Ninove 03 Apr 2020 - 23u37
Scattered Clouds
6.81°C

Fenikskoor uit Ninove vierde zijn 90-jarig bestaan

05 november 2017
Fenikskoor uit Ninove vierde zijn 90-jarig bestaan

Ook al is het 90 jaar, het koor is nog steeds springlevend. In de loop van de jaren heeft het, naast het  religieuze genre een indrukwekkend repertoire opgebouwd van volksmuziek, musical en operamuziek, evensong, muziek uit de periode van de wereldoorlogen, kleinkunst, … Het werkt graag met projecten rond een bepaald thema  en breidt zo telkens zijn repertoire uit. Of m.a.w. ook al is het 90 jaar, het blijft groeien.

Het jubileumconcert van zaterdag 4 november in  CC DE Plomblom in Ninove was dan ook opnieuw weer een topper van formaat.
Voor deze gelegenheid werkt het koor samen met Atom Percussion, een slagwerkgroep die verrassend uit de hoek kwam en die mooie muzikale accenten legt.

Dirigent Andries De Winter, die ook dirigent is van het bekende knapenkoor Cantate Domino van Aalst, hanteert sedert 2011 het dirigeerstokje van het Fenikskoor. Gunther Goossens, een veelzijdig muzikant die verschillende percussie ensembles dirigeert, heeft de leiding van Atom Percussion.Muzikanten en koorleden werken in vriendschap en solidariteit met elkaar aan dit muzikaal project .

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons