Ninove 31 Mar 2020 - 19u51
Clear Sky
6.1°C

De Kikkertjes zwemmen voortaan "Hartveilig"

04 november 2017
De Kikkertjes zwemmen voortaan "Hartveilig"

Voordat de clubkampioenschappen van start gingen was er goed nieuws voor alle zwemmertjes van zwemclub De Kikkertjes, de Ninoofse zwemclub heeft als eerste zwemvereniging uit Ninove het bord van "Hartveilig" overhandigd gekregen door de voorzitter van het Rode Kruis, Caroline Declercq. Dit is pas de tweede sportvereniging te Ninove dat het bord Hartveilig krijgt, voorzitster Maggy Favyts was dan ook zeer trots op het behalen ervan. Om een hartveilige sportclub te zijn moet je aan enkele voorwaarden voldoen.

1) Min. over 1 AED beschikken of beroep kunnen doen op een AED in de buurt (3 min. afstand heen)

2) Sensibiliseren en minimum 10 % van de medewerkers moeten een opleiding reanimeren en defibrilleren volgen (cursus van 3 uur).

De geldigheid na de opleiding is 2 jaar, waarna er een opfrissing moet gevolgd worden, voor De Kikkertjes zijn er 15 personen die de cursus met succes gevolgd hebben.

Foto's Giovanni Neckebroeck 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons