Ninove 07 Apr 2020 - 05u59
Scattered Clouds
8.72°C

Winkelkar vol eerlijke producten

18 oktober 2017
Winkelkar vol eerlijke producten

#Ninove - Het stadsbestuur van Ninove organiseerde in samenwerking met Oxfam Wereldwinkel op de dinsdagmarkt van 10 oktober een winkelkaractie in het kader van de Week van de Fair Trade. Bezoekers van de dinsdagmarkt konden een gokje wagen rond de waarde van een winkelkar vol eerlijke producten.

Van Haeverbeeck Danie uit Welle was de gelukkige winnaar en zat slechts 15 cent naast de totale waarde van ongeveer 124 euro. De actie wil Fair Trade onder de aandacht brengen, wat volgens de stad en de Wereldwinkel nog steeds noodzakelijk is. “Het principe van Fair Trade is ondertussen heel goed gekend en in de grote ketens vind je klassieke producten als eerlijke koffie of thee, maar vandaag de dag is het Fair Trade-gamma sterk uitgebreid met minder voor de hand liggende producten,” vertelt Francine Dooremont van Oxfam Wereldwinkel Ninove, “De promotie van de wereldwinkel en zijn gamma is dus voor ons een goede zaak, want wij bieden een heel breed gamma aan.”

De actie kadert in de wens van de stad om Fair Trade Gemeente te worden, vertelt schepen van Ontwikkelingssamenwerking Wouter Vande Winkel (Samen). “We zijn bijna rond met alle criteria voor het behalen van dit label en hopen begin volgend onze aanvraag in te dienen,” zegt Vande Winkel, “Uiteraard is de lokale Wereldwinkel in dit project een bevoorrechte partner waar we ook op kunnen rekenen voor ondersteuning bij het behalen van de titel van Fair Trade Gemeente. De stad geeft ook zelf het goede voorbeeld door eerlijke koffie en thee te schenken.”

De Oxfam Wereldwinkel vind je in de Stationsstraat 3 in Ninove.

Tombola zet Fair Trade en Wereldwinkel in de verf

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons