Ninove 08 Apr 2020 - 16u31
Overcast Clouds
12.03°C

Vanaf 9 oktober wegenwerken op de Expresweg (N45) in Haaltert

03 oktober 2017
Vanaf 9 oktober wegenwerken op de Expresweg (N45) in Haaltert

Vanaf maandag 9 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer met herstellingswerken en de aanleg van de rechtsafslagstrook op de Expresweg (N45) in Haaltert. De wegenwerken zullen duren tot 3 november. 

Tijdens deze werken rijdt het verkeer op de N45 over twee rijstroken naar Ninove en over één rijstrook richting Aalst. Het verkeer van Ninove kan niet afslaan naar de Wildebeekstraat richting Welle en moet omrijden. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 50 km per uur. De werken zullen ongeveer een maand duren.

Welke werken worden er uitgevoerd?

De aannemer voert gelijkaardige werken uit als die op de N45 aan de Eigenstraat. De werfzone bevindt zich nu op de N45 tussen Ninove en Aalst in Haaltert aan het kruispunt met de Wildebeekstraat op de rijrichting Aalst. Er wordt op die plaats een rechtsafslagstrook aangelegd. De aannemer vervangt ook enkele betonplaten en past ook het fietspad aan. De werken starten op 9 oktober en duren tot 3 november.

 Hoe rijdt het verkeer?

  • Autoverkeer

Het verkeer op de N45 heeft twee rijstroken richting Ninove. Richting Aalst is er slechts één rijstrook. Er komt een tijdelijke middenberm waardoor er geen kruisende bewegingen mogelijk zijn. Wie van de N45 naar de Wilgenstraat wil, moet eerder al het kruispunt nemen en via de Hoogstraat en de Steenweg (N405) rijden.
Het verkeer vanuit Welle kan de N45 oprijden richting Aalst. Het verkeer dat vanuit Ninove naar Denderhoutem wilt rijden, zal ook eerder het kruispunt met de Iddergemsesteenweg moeten nemen. Het verkeer van Denderhoutem naar Aalst rijdt om via Iddergemsesteenweg en het centrum van Haaltert.

  • Fietsers

Fietsers richting Ninove kunnen langs de N45 rijden. Fietsers richting Aalst rijden om via de steenweg (N405) en de Hoogstraat.

Veilige werf


Voor de veiligheid is er een snelheidsbeperking van 50km/u in de werfzone.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons