Ninove 07 Apr 2020 - 08u16
Scattered Clouds
8.72°C

Goed begonnen is half gewonnen

14 september 2017
Goed begonnen is half gewonnen

Ninove - Naar goede gewoonte was er in Heilige Harten Secundair in Ninove ook aan het begin van dit nieuwe schooljaar aandacht voor positieve groepsvorming.

De eerstejaars deden tijdens de eerste week van het schooljaar aan teambuilding. Via allerlei activiteiten en spelletjes werd gedurende een halve dag gewerkt aan een toffe sfeer en een hechte klasgroep. Het blijft echter niet bij deze ene namiddag. In de loop van de maand september wordt er op regelmatige basis gewerkt aan de klassfeer, onder andere tijdens de sportdag. Eind september ronden we af met een lekkere traktatie.

Tijdens de tweede week van september stond de eerste pestpreventienamiddag van dit schooljaar gepland, voor de volledige eerste graad. De leerlingen stonden stil bij de verschillen tussen plagen en pesten en bij de verschillende vormen die pesten kan aannemen. Aan de hand van een kwartetspel, getuigenissen, stellingen en klasgesprekken kwamen alle facetten van pesten aan bod. We willen onze leerlingen zo echt bewust maken van de gevaren van pesten. Ook tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten in februari 2018 zullen we opnieuw stilstaan bij deze problematiek.

Heilige Harten Secundair zet in op groepsvorming en pestpreventie

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons