Ninove 06 Apr 2020 - 04u53
Clear Sky
17.02°C

Ninove autovrij op zondag 17 september

13 september 2017
Ninove autovrij op zondag 17 september

Ninove - Op autovrije zondag hebben fietsers, skaters, voetgangers en andere zwakke weggebruikers het elk jaar opnieuw voor het zeggen in onze stad, en worden stank, lawaai en uitlaatgassen geweerd. We maken er telkens een heus feestje van, met straatacts, sportactiviteiten en interessante infostands over duurzaamheid en mobiliteit. Voor kinderen is er heel wat te doen - want zij zijn natuurlijk de weggebruikers van de toekomst. En wie droomt er niet van een rustige, groene en veilige stad voor zijn kroost?

Uurregeling 

Alle activiteiten vinden plaats tussen 13 uur en 18 uur

Verkeersregeling

 De meeste straten en pleinen in Ninove centrum zullen vanaf 11 uur parkeervrij, en tussen 12 uur en 19 uur verkeersvrij zijn.

 

Parkeren

 Bezoekers kunnen hun auto parkeren langs de ringwegen (Albertlaan, Aalstersesteenweg, Koning Boudewijnlaan, Brusselsesteenweg, Leopoldlaan, Elisabethlaan) en op volgende parkings: Carrefour, Colruyt, Mallaardparkings, PTI, HH Harten instituut, parking rechtover vroegere Vierkant (enkel toegankelijk via Mallaardstraat). Langsheen de Mallaardstraat zijn er extra parkings voorzien op verschillende bedrijfsterreinen.

Nieuw: ijsjeskoers

Nieuw dit jaar is de ijsjeskoers: we openen de autovrije zondag met een ijsjeskoers op milieuvriendelijke één- of meerwielers. Iedereen is welkom met een fiets, een monowheel, een segway, op rolschaatsen, met een go-cart, met een step, op een skate- of wave– of hover- of ander ‘bord’. Als er maar geen motor inzit. Verzamelen om 12.45 uur in de Weggevoerdenstraat (ter hoogte van de spoorwegovergang). De ijsjeskoers start om 13 uur.

Parcours: Weggevoerdenstraat, Stationsstraat, De Vlaeminckstraat, Kerkplein, Dekenijstraat, Biezenstraat, Lavendelstraat, Geraardsbergsestraat, Vuurkruisersstraat (eindpunt). Wie finisht, mag aanschuiven aan de ijsjeskar.

 

De bib verkoopt haar afgevoerde materialen in het weekend vanautovrije zondag, dit jaar zelfs twee dagen! Zaterdag 16 en zondag 17 september kan je je slag slaan in heel wat boeken, cd's, dvd's en strips
aan democratische prijzen. Deze materialen gingen uit de collectie omdat ze verouderd zijn, licht beschadigd of niet (meer) worden uitgeleend. Misschien kunnen ze jouw boekenkast wél nog sieren? Er zitten zeker
pareltjes tussen!
> zaterdag 16 september van 9 uur tot 13 uur.
> zondag 17 september van 13 uur tot 18 uur
De verkoop gaat door in de bibzaal (te bereiken via de achterkant van de bib, via de E. De Deynstraat). Wie een UiTPAS heeft, kan in ruil voor 5 UiTpunten drie materialen kiezen

 

Cie de Vleesklak - Les Poids Lourds

Cie de Vleesklak maakt krachtpatsers van lichtgewichten en vice versa. Ze tillen niet zwaar aan spiermassa en geven jong en oud de kans om zich te meten.
> 14 uur - 14.20 uur / 14.45 uur - 15.05 uur /
16.30 uur - 16.50 uur /
17.15 uur - 17.35 uur (mobiel).

Delinus - Chez jopie

De altijd vriendelijke barman Delinus van het rijdend etablissement ‘Chez Jopie’ laveert zijn mobiele café (twee tafeltjes en vier zitplaatsen) behendig door de autovrije straten, onder het genot van een glaasje bubbels en heerlijke jazzmuziek door een charmante zangeres.
> 14 uur - 15.15 uur / 16 uur - 17.15 uur
(mobiel).

ScubaBianchi - Aquarium Car

ScubaBianchi is een rijdend aquarium gevuld met goudvissen en een man die niet te vertrouwen is. Een interactieve installatie vol special effects gebouwd in een versmalde autobianchi quattroposti uit 1965.
> 15 uur - 15.30 uur / 16 uur - 16.30 uur /
17 uur - 17.30 uur (mobiel)

Ninove speelstad!

Groot speeldorp met begeleide attracties en springkastelen, knutselstands, workshops, verenigingenmarkt en allerlei animatie. Een aparte zone voor peuters en kleuters. En het gezellige jeugdraadcafé.
> Dr. Hemerijckxplein

Opendeur brandweer

Met rookhuisje (brandpreventie advies),demo ontzetting van een geknelde persoon bij verkeersongeval, frietketelbrand, kinderanimatie,
rondvaart boot, static show voertuigen en verkoop van rookmelders ten voordele van stichting brandwonden.
> D. De Bodtkaai

Opendeur Speelodroom

Vanaf 20 september kan groot en klein in de gloednieuwe speelotheek 'Speelodroom' terecht om speelgoed te ontlenen. Op autovrije zondag
kan je al eens binnen piepen! > Hoek Onderwijslaan - Bevrijdingslaan

Parcours gekke fietsen
Op de Bevrijdingslaan zorgt de sportdienst voor een traject met gekke fietsen. Lachen is verzekerd, maar tegelijkertijd test je ook je fietsvaardigheid!
> Bevrijdingslaan

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons