Dieven aan de haal met elektrisch gereedschap uit bestelwagen

    25 mei 2020

    NINOVE – In de nacht van zondag 24 op maandag 25 mei sloegen dieven een zijruit in van de bestelwagen van Pascal Schietecat. Ze namen voor ongeveer € 1.000 aan elektrisch gereedschap mee.

    Pascal Schietecat deed ons maandagmiddag het relaas van de diefstal. “Ik zette zoals gewoonlijk de camionette van de firma op de NMBS-parking aan de Astridlaan. Toen ik vanochtend om 6 uur wou vertrekken, zag ik dat een zijruit aan de bestuurderskant was ingeslagen. Ik dacht eerst aan vandalisme en verwittigde het bedrijf. Pas nadien heb ik gezien dat ook de ruit achteraan de cabine was ingeslagen.”

    Toen bleek ook dat het om een diefstal ging. “Ze zijn er vandoor met al het elektrisch gereedschap Als je dat nieuw koopt, kom je toch snel aan € 1.000. De rest van het handmateriaal is blijven liggen. Uiteraard komt er nog de schade bij aan de ruiten, die zijn ingeslagen.”

    Parkeren

    Na zijn werk zal Pascal aangifte doen bij de Ninoofse politie. “En ik zal maar een andere plek uitzoeken om mijn bestelwagen tijdens het weekend te parkeren. Vroeger zette ik hem de vrijdagavond op de parkeerstrook langs de Astridlaan, maar de omwonenden zagen dat niet zo graag. De stationsparking was dus een goed alternatief, tot vanmorgen. Ik wil niet nog eens het risico lopen. Wellicht zal ik de camionnette voortaan op de Mallaardparking zetten voor het weekend. Maar zelfs als daar camerabewaking zou zijn, moet je die dieven nog kunnen identificeren en je bent hoe dan ook je gerief kwijt.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons