Ninove 29 May 2020 - 06u18
Clear Sky
10.04°C

Politie waarschuwt voor een toenemend aantal inbraken in woningen of handelszaken

17 mei 2020
Politie waarschuwt voor een toenemend aantal inbraken in woningen of handelszaken

NINOVE – Sinds de versoepeling van de corona-maatregelen zijn de rondtrekkende dadergroepen terug op pad. De politie waarschuwt voor een toenemend aantal diefstallen.

Door de beperkingen van de corona-maatregelen zijn Ninove en deelgemeenten een tijd gespaard gebleven van rondtrekkende dadergroepen, gespecialiseerd in inbraken in woningen en/of handelszaken.

Nu deze terug versoepeld zijn, neemt ook de mobiliteit op de openbare weg toe. De rondtrekkers komen op die manier ook terug in de maatschappij.

De politie ziet als gevolg daarvan ook in Ninove en deelgemeenten een stijging van het aantal feiten, die ze kunnen toewijzen aan deze rondtrekkende dadergroeperingen.

Op 14 mei is een handelszaak langsheen de Brusselsesteenweg het slachtoffer geweest van een diefstal bij nacht met verzwarende omstandigheden.

Op 17 mei is een inwoner van Hofstad in Okegem het slachtoffer geworden van een diefstal bij nacht met verzwarende omstandigheden.

De politie doet daarom een oproep tot getuigen van een inbraak in een woning/handelszaak of van voorbereidingen daartoe.

Verwittig zo snel als mogelijk de dienst via het noodnummer 101 (112). Op die manier kunnen de patrouilles op het terrein gepast en tijdig reageren.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons