Fietsendieven slijten hun buit in het Brusselse

    19 mei 2020

    NINOVE – De lokale politie meldt terug een toename van het aantal fietsendiefstallen. De dieven proberen de fietsen zo snel als mogelijk te verkopen in de Brusselse agglomeratie.

    Op 03 mei betrapte de politie een fietsendief op heterdaad bij een diefstal in de buurt van het Kerkplein.

    Deze dader, een man met een vast adres in België en inwoner van een buurgemeente, is ook in verband gebracht met een zestal andere effectieve diefstallen en/of pogingen daartoe.

    De man is verhoord en zal zich later moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Dendermonde.

    Daarmee zijn niet alle fietsendiefstallen opgelost of zouden deze niet meer voorkomen. De politie stelt vast dat meerdere personen/bendes actief zijn.

    Opportunistisch

    De daders gaan zeer opportunistisch te werk. Ze begeven zich met het openbaar vervoer en nadien te voet naar plaatsen waar je veel fietsen aantreft: stations, scholen e.d.

    Zij nemen bij voorkeur fietsen van enige waarde mee. Maar ook andere tweewielers genieten hun voorkeur, zeker als deze niet slotvast zijn.

    Het centrum van Ninove blijft een kerngebied voor dat fenomeen, maar de dieven doen ook meer en meer andere plaatsen aan. Dit geldt zeker en vast voor de as Ninove-Brussel, onder andere de N8-Brusselsesteenweg en zijn talrijke zijstraten.

    Na de diefstal trachten de daders de gestolen fietsen zo snel als mogelijk te verkopen in de Brusselse agglomeratie. De daders rijden daarom ook niet zelden via de N8 naar Brussel.

    Nu het terugschroeven van de coronamaatregelen leidt tot een verhoogde mobiliteit en een toenemend aantal verplaatsingen op de openbare weg, is het mogelijk dat dit fenomeen zich in de nabije toekomst zal doorzetten.

    De politie doet daarom een oproep tot getuigen van een fietsendiefstal of voorbereidingen daartoe.

    Verwittig zo snel als mogelijk de dienst via het noodnummer 101 (112). Op die manier kunnen de patrouilles op het terrein gepast en tijdig reageren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons