Ninove 29 May 2020 - 07u21
Clear Sky
10.04°C

Vrouwenwerking centrum Barmhartigheid vervaardigt mondmaskers

27 april 2020

NINOVE - De vrouwenwerking van Centrum Barmhartigheid vervaardigt sinds goed een week herbruikbare mondmaskers. Toen bleek dat er een tekort zou zijn aan dergelijke maskers, besloot men aan de slag te gaan met de naaimachine.

Omdat dit jaar omwille van de corona-crisis het solidariteitsevent ‘ramandaniftar’ niet kan doorgaan, ging de moslimgemeenschap op zoek naar een alternatief. De keuze was snel gemaakt. Door de schaarste aan mondmaskers ging men aan de slag met patroon, stof en een naaimachine. 

De eerste lading van 200 stuks werd overhandigd aan majoor Tom Van Esbroeck van de brandweer.

Volgens Mimoun El Hammoudi is het belangrijk dat we solidariteit tonen met de mensen in de frontlinie: “Het mag allemaal niet te vanzelfsprekend zijn. We moeten onze waardering tonen aan de mensen die voor ons zorgen.

De mondmaskers zijn herbruikbaar en wasbaar tot op 90 °C. Het beschermingsmasker bestaat uit drie lagen en is voorzien van een omslag, waarin plaats is voor een filter.

De solidariteit onder de Ninovieters is opmerkelijk.

JTR

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons