Ninove 29 May 2020 - 06u38
Clear Sky
10.04°C

Myra brengt met mooie dierlijke street-art warmte in het centrum

22 april 2020

NINOVE – Onder de naam Myra brengt een Ninoofse graffiti-artiest, die voorlopig anoniem wenst te blijven, kleur in het centrum tijdens deze coronaperiode.

We konden street-art artiest Myra ontmoeten en volgen terwijl hij aan het werk was. Hij vertelde ons, dat hij in deze kille en afstandelijke periode met zijn kunst op een leuke en ludieke manier voor een warmere samenleving wil zorgen.

Iets dat aardig lijkt te lukken: kinderen gaan samen met hun ouders op zoek naar de verschillende locaties waar ze opduiken. De dieren – waaronder neushoorns, vogeltjes, katten, eekhoorntjes, apen, honden en flamingo's – spreken zowel jong als oud aan.

De dierenprints vallen zeer in de smaak bij buurtbewoners en wandelaars. Allen geven ze aan dat de tekeningen kleur en een leuke afleiding brengen op locaties, die er anders vaak troosteloos bijliggen.

Corona

De meeste onderwerpen verwijzen naar de coronacrisis, wat Myra duidelijk maakt door de dieren te voorzien van mondmaskertjes. Maar enkele staan ook afgebeeld met het maskertje afgedaan als teken van hoop, dat op termijn alles terug zal evolueren naar het normale leven.

Het grootste kunstwerk, met de flamingo's langs de Dender, beeldt de dieren uit in hartvormpjes. Ze hebben ook mondmaskertjes op, als teken van liefde op een veilige manier. "Aan deze afbeelding ben ik 4 uur bezig geweest", vertelde Myra ons.

Je kunt de street-art o.a. bewonderen langsheen de Centrumlaan, de Vuurkruisersstraat, het Paul De Montplein, de Burchtstraat, de Oude Kaai en het jaagpad ter hoogte van de atletiekpiste.

Wie weet duiken de volgende dagen nog nieuwe afbeeldingen op. Alvast uitkijken dus.

GNE – Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons