Ninove 02 Jun 2020 - 03u56
Overcast Clouds
18.93°C

Soundfield bouwde overkapping voor ambulances van Ninoofse brandweer

04 april 2020

NINOVE – Telkens een ambulance een (vermoedelijke) corona-patiënt vervoert, moet de brandweer nadien het voertuig volledig desinfecteren. Tot nu toe gebeurde dit in open lucht op het Paul De Montplein. De firma Soundfield bouwde vrijdag 3 april een overkapping, zodat dit voortaan in betere omstandigheden kan gebeuren.

“Binnen onze kazerne is geen plaats voor een dergelijke ontsmettingsoperatie”, vertelde ons sergeant Steven De Braeckenier van de Ninoofse brandweer. “Een grondige desinfectie is overal verplicht na een rit met een corona-patiënt en ook bij een vermoeden van infectie. We deden dit in openlucht op de parking naast de kazerne. Maar nu de firma Soundfield die overkapping bouwt, kunnen we dit beschut doen en staan de ziekenwagens ook onderdak.”

Soundfield nv is een firma uit Denderhoutem, die de klank en het licht verzorgt op grote evenementen, vooral in het buitenland. “De hulppost van de zone Zuid-Oost contacteerde ons om een tijdelijke beschutting te voorzien voor hun ambulances”, aldus Jan. “Wij zijn financieel wellicht een van de meest getroffen sectoren door de corona-maatregelen. Normaal staat ons magazijn zo goed als leeg en nu staat al ons materiaal er in. We stellen 15 man tewerk, die nu technisch werkloos zijn. En het ziet er niet goed uit. We waren een van de eerst getroffen sectoren en zullen wellicht ook de laatsten zijn om mogen op te starten.”

Toch heeft hij veel begrip voor de aanpak van deze wereldwijde ramp. “Veel respect voor mensen als deze ambulanciers. We weten wat het is, want de partners van de meeste van onze medewerkers zijn werkzaam in de zorgsector. Als wij dus ons ministeentje kunnen bijdragen en hun leven wat comfortabeler kunnen maken, dan is dit van harte gedaan.”

Info: Soundfield.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons