Ninove 29 May 2020 - 07u12
Clear Sky
10.04°C

Adeline is voor altijd honderd

29 maart 2020

MEERBEKE – Adeline Vernaillen is zaterdag 28 maart overleden in het WZC Domein Castelmolen. Vorig jaar vierde ze daar samen met haar familie en vrienden haar 100ste verjaardag. Wij mochten er toen bij zijn en genoten van haar eeuwfeest. Een geheim recept had Adeline voor ons niet in petto. Tenzij: “Beleef elke dag, dag per dag”, zo eenvoudig kan het zijn.

Adeline, is geboren op 09 augustus 1919. Zij huwde op 19 november 1945 met Paul Van Liedekerke, haar Polleken, van wie ze enkele jaren terug moest afscheid nemen. Zij kregen drie kinderen, drie kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Tot twee jaar terug woonde Adeline nog zelfstandig op een appartement aan de Bevrijdingslaan. Na een beroerte had de familie geen hoop meer, maar ze herstelde. “Haar gezondheid was de laatste jaren niet meer optimaal”, aldus haar zoon Albert Van Liedekerke. “Maar ze leefde echt naar haar 100ste verjaardag toe en heeft van het feest tenvolle genoten.”

Die beelden blijven op het netvlies van iedere aanwezige op het feest. Hoe ze de gezelschapsruimte van het WZC Domein Castelmolen binnenwandelde om er samen met een groot aantal familieleden, vrienden en kennissen haar verjaardag te vieren. Alsof ze het eeuwige leven had.

Albert: “Ze heeft er naartoe geleefd, maar daarna was het voor haar genoeg geweest. Ze was blij met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. ‘Als ik echt pijn krijg of ik weet niet meer waarin of waaruit, dan moet het voor mij niet meer’, zegde ze me.”

Zaterdag 28 maart is ze overleden. De begrafenis zal in alle beslotenheid plaatsvinden.

We tonen graag nog eens het verslag van het eeuwfeest met Adeline in de hoofdrol.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons