Ninove 08 Apr 2020 - 08u09
Overcast Clouds
12.03°C

Politie arresteerde deelnemers aan verboden wake

26 maart 2020
Politie arresteerde deelnemers aan verboden wake

APPELTERRE-EICHEM – De Ninoofse politie arresteerde 11 mensen, die waren ingegaan op een oproep om een wake te houden voor de gedode jongeman. Zij overtraden het samenscholingsverbod.

Via sociale media was opgeroepen om woensdagavond 25 maart een wake te houden voor de jongeman, die zondagmorgen 22 maart met geweld om het leven kwam. De coronamaatregelen verbieden dergelijke samenscholingen en dus trad de lokale politie op.

Korpsoverste Philippe De Cock: “Wij zagen die oproep ook op de sociale media verschijnen en hebben alles in het werk gesteld om die wake of samenscholing te vermijden. Desondanks bleven sommigen de intentie hebben om woensdagavond samen te komen en dus zijn we met voldoende manschappen naar Appelterre-Eichem getrokken om dit te verhinderen. We hebben 11 mensen opgepakt. Zij krijgen een zogenaamd corona-pv wegens de overtreding van de opgelegde maatregelen.”

In verband met het onderzoek naar de dood van de 27-jarige jongeman, is ons inmiddels bevestigd dat de dag na de feiten huiszoekingen hebben plaatsgevonden.

Omdat het een moord betreft, is het onderzoek momenteel in handen van de federale gerechtelijke politie.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons