Ninove 05 Apr 2020 - 00u31
Few Clouds
14.95°C

Doorbreek de eenzaamheid met Leen Uyttenhove

21 maart 2020
Doorbreek de eenzaamheid met Leen Uyttenhove

NINOVE – Bewegingscoach Leen Uyttenhove heeft zich tot doel gesteld om de Ninovieter tijdens de komende weken te vergezellen in de strijd tegen de vereenzaming, die er voor sommige mensen misschien zit aan te komen.

Eenzaamheid is een fenomeen van alle tijden en komt voor in alle leeftijdscategorieën. Dat heeft de reportagereeks ‘Eenzaam’ van Xavier Taveirne, die vorig najaar te bekijken was op VRT, nog maar eens aangetoond.

Leen Uyttenhove las afgelopen week een artikel over het effect van quarantaine, het wegvallen van het sociaal leven, de isolatie. Onderwerpen, die sinds het ongemeen toeslaan van het nieuwe coronavirus, zeer actueel zijn. Want geef toe, we zullen in de toekomst bij het horen van het woord ‘corona’, hoogstwaarschijnlijk niet meer spontaan denken aan de frisse Mexicaanse pint, met het schijfje limoen in de flessenhals gepropt. Het woord ‘corona’ associëren de meesten onder ons voortaan met virussen en ziekteverschijnselen.

Mensen, die zich dag in dag uit verplaatsen naar hun werk, een babbeltje doen met collega’s, een glas drinken met vrienden in het weekend, een etentje met de familie op zondag… Dit valt allemaal weg. We zitten met z’n allen plots opgesloten binnen onze eigen muren, terwijl de onheilspellende berichten als gietende regen over ons hoofd stromen. Hoelang? Dat kan geen mens met precisie zeggen, maar we weten wel dat we hier doorheen moeten komen, liefst zo lichamelijk en geestelijk gezond mogelijk. En mensen stellen zich vragen en zijn bang, wat niet meer dan normaal is.

Dit alles heeft Leen aan het denken én aan het werk gezet. Zij is fulltime zelfstandige in een eenmanszaak en weet hierdoor hoe het voelt om ‘alleen’ te zijn. Haar boodschap? We moeten blijven glimlachen, we mogen onze hoop en ons geloof in de toekomst niet verliezen.

Het is belangrijk dat we blijven bewegen, zorgen voor routines en – zeer belangrijk – dat we met elkaar verbonden blijven.

Zij heeft met zichzelf de afspraak gemaakt om de Ninovieter te helpen in zijn eventuele strijd tegen de vereenzaming.
Ze zal dan ook dagelijks om 12 uur een Facebook-live organiseren, iets wat zij omschrijft als ‘een gezellig klapke onder de noen’. De inhoud van deze lives? Dat zal grotendeels afhangen van de input van de mensen, die op dat moment deelnemen. Gezelligheid en een goeie babbel zijn de hoofddoelen. Dit tijdstip heeft zij bewust gekozen, om de dag te breken. Er is verbinding met andere mensen, ze voelen zich minder alleen.

Verder zullen er ook regelmatig ‘lockdown-oefeningen’ online worden gezet, die ook gratis te bekijken zijn op haar YouTube-kanaal. Via deze wegen wil zij de Ninovieters, jong en oud, bereiken.

Praktisch

Leen Uyttenhove

  • Website: https://www.uyttenhoveleen.be/
  • Facebook: https://www.facebook.com/CoachLeenUyttenhove/
  • YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=SAxjFuVrbro
  • Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tenslotte willen wij van Ninofmedia hier nog aan toevoegen, dat ook een ouderwets telefoontje, naar vooral onze oudere medemensen, daarbovenop ook steeds wonderen kan doen. We mogen niet vergeten dat er binnen deze leeftijdsgroep mensen zijn die niet vertrouwd zijn met de almaar verder groeiende sociale media, en dus via deze kanalen niet te bereiken zijn. Wie weet, een simpel belletje (met eventueel een telefonische beschrijving van de bewegingsoefeningen van Leen) kan iemand zijn of haar dag opfleuren en wat meer kleur geven. En dat is dezer dagen voor ieder van ons meer dan welkom. Het is belangrijk dat we zoveel als mogelijk binnen blijven en afstand houden, maar dan enkel op lichamelijk gebied. Samen staan we sterk!

BDB

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons