Ninove 02 Apr 2020 - 20u01
Broken Clouds
10.09°C

Mooi vernieuwd kerkplein Outer nadert voltooiing

15 maart 2020
Mooi vernieuwd kerkplein Outer nadert voltooiing Kerkplein Outer oogt mooier en gezelliger na heraanleg

OUTER - Geslaagde heraanleg van het kerkplein in Outer bijna afgerond.

De heraanleg van het kerkplein in Outer heeft heel wat voeten in de aarde gehad, in het bijzonder de voorbereiding van het dossier.

Enkele buurtbewoners waren ongerust dat het historische karakter verloren zou gaan bij een heraanleg. Ze startten een petitie op om een wijziging van de plannen te bekomen. Maar iedereen was het er wel over eens dat er dringend werk moest gemaakt worden van de slechte staat waarin het plein zich bevond.

Het stadsbestuur en de verantwoordelijke schepenen Henri Evenepoel (Open VLD) en Wouter Vande Winkel (Samen/Groen) hielden rekening met een aantal opmerkingen van de bewoners. De plannen werden bijgestuurd, dit om het beschermd dorpsgezicht zo mooi mogelijk te bewaren en verbeteren. 

Er werd op vraag van de bewoners opnieuw gekozen voor kasseien, maar de oorspronkelijke kasseien waren niet geschikt om te hergebruiken. Daarom werden de kasseien gebruik die bij de heraanleg van de Vinkenstraat in Ninove uitgebroken werden.

Naast de bestrating werd ook de riolering onder het plein vernieuwd. Verder werden er nieuwe muurtjes gebouwd rondom het plein en zijn er fietsbeugels en een grote zitbank geplaatst.

Ook de verlichting is volledig nieuw, hier werd gekozen voor nostalgisch uitziende palen maar wel voorzien van zuinige led-verlichting.

Er werd bij de heraanleg ook rekening gehouden met de evenementen die er plaatsvinden, zodat er voldoende ruimte beschikbaar is voor het opstellen van een kermis,podium of tenten. Er zijn 23 parkeerplaatsen.

De bewoners zijn zeer tevreden met het resultaat, en het deel rond de boom met zitbank zal bij mooi weer ongetwijfeld een aangename ontmoetingsplek worden.

GNE - Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons