Ninove 01 Apr 2020 - 02u23
Clear Sky
6.1°C

Update - Hevige brand in Liana’s Fruitmarkt in Weggevoerdenstraat - Een slachtoffer is omgekomen

19 februari 2020

NINOVE – Bij de hevige uitslaande brand in de Weggevoerdenstraat is de 73-jarige vader van de winkeleigenaar omgekomen. De brand ontstond rond 18.30 uur in de fruit- en groentenwinkel Liana’s Fruitmarkt.

Hoe de brand is ontstaan is momenteel nog niet te achterhalen. De eerste vlammen sloegen door het dak in de achterbouw en verspreidden zich naar de voorkant. Dat het een ernstige vuurhaard is, was meteen duidelijk.

De brandweer van de zone Zuid-Oost was snel ter plaatse; korpsen uit Aalst, Denderleeuw en Lede stonden hun Ninoofse collega’s bij.

Omwille van de hevigheid van de vuurzee is de straat tussen het kruispunt Passage en de spooroverweg voor alle verkeer afgesloten. Tijdelijk is ook het treinverkeer op de lijn Denderleeuw-Geraardsbergen onderbroken.

Zoals gemeld kregen we de bevestiging dat de vader van de winkeluitbater is omgekomen in de brand. Hij woonde achteraan het pand, waar de brand wellicht is ontstaan.

Het parket is ter plaats gekomen voor onderzoek.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons