Ninove 29 Mar 2020 - 03u00
Clear Sky
12.57°C

Waarom hangen de vlaggen halfstok vandaag?

17 februari 2020
Waarom hangen de vlaggen halfstok vandaag?

NINOVE – Aan de het stadhuis hangen de vlaggen halfstok. De aanleiding: ter nagedachtenis van de overleden Belgische vorsten.

De Vlaamse overheid heeft richtlijnen vastgelegd voor het uithangen van de verschillende vlaggen met:
- de data waarop bepaalde vlaggen aan de masten moeten hangen,
- de volgorde van de vlaggen.

Die richtlijnen gelden voor alle gebouwen van de Vlaamse overheid, de provincies, gemeenten en districten. De voorrang is de volgende: Belgische vlag, Vlaamse vlag, Europese vlag, vlag van de provincie, vlag van de gemeente.

Op 17 februari herdenkt België de overleden leden van koninklijk familie. Dan hangen de vlaggen halfstok.

De eerste vlagdag van het jaar was 20 januari: de verjaardag van koningin Mathilde.

Info: rondzendbrief over het bevlaggen van openbare gebouwen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons