Ninove 28 Feb 2020 - 10u56
Scattered Clouds
1.91°C

Comité Dolle Strandbalfeesten schenkt gratis feestje aan De Okkernoot Denderwindeke

24 augustus 2017

Denderwindeke - De Okkernoot werd opgericht door een ouderpaar dat zijn autistisch zoontje verloor bij een verkeersongeluk. Zij kochten in 1991, samen met andere ouders van autistische kinderen en sympathisanten, een boerderij aan op 1 ha landbouwgrond in hartje Pajottenland te Vollezele bij Galmaarden (Vl. Brabant). Verbouwingen met vele vrijwilligers en bouworde leidden tot een kortverblijf voor 14 personen en een tehuis niet-werkenden voor 26 personen met een mentale handicap en / of stoornissen uit het autismespectrum.

Een nieuw tehuis niet-werkenden in Denderwindeke

Voor personen die, ondanks heel wat verstandelijke mogelijkheden, in ernstige mate belemmerd zijn in de organisatie van hun eigen leven hebben we een nieuw tehuis opgericht in Denderwindeke. Gebrek aan sociale vaardigheden, onvoldoende mogelijkheden tot planning alsook een hoge gevoeligheid aan allerhande prikkels laten niet toe dat deze personen binnen het reguliere arbeidscircuit een plaats vinden.Hier wonen twintig cliënten.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons