Ninove 08 Apr 2020 - 08u30
Overcast Clouds
12.03°C

Minderjarige overvaller geplaatst in Everberg wegens diefstal met geweld en afpersing

20 januari 2020
Minderjarige overvaller geplaatst in Everberg wegens diefstal met geweld en afpersing

NINOVE – Een minderjarige overviel donderdagavond 9 januari een jogster in het stadspark. Even later waagde hij in het stadscentrum een poging tot afpersing . Hij is gearresteerd en de jeugdrechter van Dendermonde liet hem in de jeugdinstelling van Everberg plaatsen.

De feiten speelden zich donderdag 9 januari 2020 af. Omstreeks 20 uur sprak een jongeman een jogster aan in het stadspark. Hij eiste onder bedreiging van een zakmes haar geld. Aangezien het slachtoffer geen geld op zak had, gaf ze haar gsm. Hierna zette de verdachte het op een lopen.

Korte tijd later kwam een gelijkaardige melding binnen vanuit het stadscentrum. Dit keer ging het om een poging tot afpersing. De verdachte sloeg op de vlucht toen een voertuig naderde en het slachtoffer met haar armen begon te zwaaien.

De opgegeven persoonsbeschrijving bleek dezelfde als van de eerste overvaller.

Aan de hand van camerabeelden kon de politie de verdachte later op de avond in het stadscentrum arresteren. Het is een minderjarige jongeman uit Ninove. Hij heeft de feiten bekend.

Op vordering van het parket van Oost-Vlaanderen is hij voorgeleid voor de jeugdrechter in Dendermonde. Deze liet hem plaatsen in de gemeenschapsinstelling van Everberg.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons