Ninove 06 Apr 2020 - 03u12
Clear Sky
17.02°C

Twee medewerkers technische dienst redden drenkeling uit de Dender

15 januari 2020
Twee medewerkers technische dienst redden drenkeling uit de Dender

NINOVE – Ter hoogte van ’t Oeversteksken en de aanlegsteiger hebben twee stadspersoneelsleden woensdagnamiddag 15 januari een man gered, die in de Dender lag. Hij is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gevoerd.

Danny Schouppe en Eddy Frederik passeerden met een lichte vrachtwagen van de technische dienst langs de Denderkaai, toen ze een vrouw opmerkten ter hoogte van de steiger. Ze zwaaide in paniek om hulp. Beide medewerkers van de technische dienst aarzelden geen moment en snelden ter plaatse.

Een van hen hield de man van op de steiger vast, terwijl zijn compagnon tussen het materiaal op de vrachtwagen een soort band haalde. Daarmee slaagden zij erin om de drenkeling uit het water te hijsen. De man in kwestie moet al even in het water hebben gelegen, want hij bewoog nog nauwelijks en was zwaar onderkoeld.

De ziekenwagen heeft hem afgevoerd naar het ziekenhuis.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons