Ninove 06 Apr 2020 - 14u38
Clear Sky
17.74°C

Kinderen en partners starten crowdfunding om familie te steunen na zware brand

14 januari 2020
Kinderen en partners starten crowdfunding om familie te steunen na zware brand

POLLARE - Jannick en Stefaan Schoenmakers roepen samen met hun partners op om een steentje bij te dragen aan hun geldinzamelingsactie. Die zijn ze opgestart om hun ouders Carina Spinnael en Jean 'Jakke' Schoenmakers te steunen, nadat ze hun loods en een groot deel van hun woning in de Roe in Pollare verloren na een zware brand eind vorig jaar. 

Dinsdag 17 december moest de brandweer uitrukken naar de Roe in Pollare, waar Carina en Jakke werden verrast door een uitslaande brand die ontstond in de loods. De oorzaak is nog onbekend. Ook hun aanpalende woning deelde in de schade. Om Carina en 'Jakke' een hart onder de riem te steken, startte Silke Schoonjans samen met haar vriend Jannick, zijn broer Stefaan en zijn partner Nele een geldinzamelingsactie.

"In de loods stonden onder andere heel wat auto's, moto's en brommers waar ik en mijn broer al jaren aan werkten als hobby, maar bijvoorbeeld ook de camionette van onze ouders hun koerierdienst. Daarnaast geraakten wij en zij in het huis heel wat meubels, kledij en babygerief kwijt", vertelt Jannick.

"De uitgebrande camionette is niet alleen een ramp voor hun koerierdienst, maar onze mama was ook nog niet lang thuis van het ziekenhuis. En dan kom je zo'n brand tegen. Het is dan ook heel zwaar geweest tijdens de voorbije feestdagen, terwijl ze met de komst van hun eerste kleinkind net een extra reden om te feesten hadden moeten hebben."

De verzekering is momenteel nog met de brand bezig."Dat zal vermoedelijk allemaal nog heel lang duren, maar ondertussen gaat het leven natuurlijk verder en is alle steun welkom."

Wie wil helpen, kan het koppel steunen via de crowdfunding www.facebook.com/donate/2489623081305235/2953880327977216/ of iets storten op BE34 0636 7400 0390. 

https://www.ninofmedia.tv/nieuws/actua/item/3557-brand-verwoest-loods-mogelijk-asbestgevaar

EME

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons