Ninove 29 Mar 2020 - 02u15
Clear Sky
12.57°C

Zwartrijder slaat treinbegeleider in elkaar

23 december 2019
Zwartrijder slaat treinbegeleider in elkaar

NINOVE/GERAARDSBERGEN – Een treinbegeleider uit Geraardsbergen is op kerstavond aan de halte in Appelterre aangevallen door een agressieve treinreiziger. De twintigjarige zwartrijder bleek niet aan zijn proefstuk toe.

Het incident gebeurde op lijn Denderleeuw-Ninove-Geraardsbergen. Toen de treinbegeleider dinsdagavond 24 december zijn controleronde deed, bleek een twintigjarige passagier geen geldig vervoerbewijs te hebben. Hij kon evenmin een identiteitsbewijs voorleggen en had naar eigen zeggen geen geld bij zich. Daarop verwittigde de begeleider het Security Operations Center (SOC), dat de politie contacteerde. Een ploeg van de zone Geraardsbergen-Lierde zou de zwartrijder opwachten in Geraardsbergen.

De jongeman gedroeg zich echter arrogant en agressief. Toen hij aan de halte in Appelterre afstapte, kwam het tot een handgemeen. De treinbegeleider liep hierbij twee gebroken tanden, een gebroken pink en snijwonden op. Hij liet zich in Geraardsbergen behandelen op de spoedafdeling en is voor veertien dagen werkonbekwaam. Na zijn verzorging legde hij een klacht neer bij de politie.

De zwartrijder was na het gevecht in Appelterre weggelopen, maar is geen onbekende. Blijkbaar is hij niet aan zijn proefstuk toe. Eerder al kreeg hij een boete voor zwartrijden.

MLI

 

 

 

 

 

 

 

Bron:NBL

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons