Ninove 08 Apr 2020 - 08u32
Overcast Clouds
12.03°C

Man, die woningen bekladde met hakenkruizen, is gekend

18 december 2019
Man, die woningen bekladde met hakenkruizen, is gekend

DENDERLEEUW – Het parket Oost-Vlaanderen liet de verdachte, een 61-jarige man uit Denderleeuw, arresteren. Hij legde bekentenissen af en is onder strikte voorwaarden vrijgelaten.

Maandag 9 december 2019 zijn in de deelgemeente Iddergem de gevels van drie woningen bespoten met (omgekeerde) hakenkruisen. In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 december 2019 zijn nogmaals twee gevels bespoten, waarvan één dezelfde als voordien, en een broodautomaat.

Na een intensief onderzoek kon de recherche van de politiezone Haaltert/Denderleeuw een verdachte identificeren. Bij een huiszoeking in de woning van de verdachte vond de politie bezwarende elementen. Daarop legde de verdachte bekentenissen af.

De man is op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Hij is vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons