Ninove 09 Apr 2020 - 10u34
Broken Clouds
13.97°C

Ninoofse brandweer viert patroonheilige Sint-Barbara

08 december 2019
Ninoofse brandweer viert patroonheilige Sint-Barbara Troepenschouwing brandweer aan Ninoofse kazerne

NINOVE - Brandweer Ninove viert patroonheilige Sint-Barbara met optocht en troepenschouwing.

Zondag werd door de brandweer het feest ter ere van hun patroonheilige Sint-Barbara gevierd, dit ging gepaard met een optocht door het centrum en een misviering in de Abdijkerk.

Na de viering werden de troepen geschouwd door Burgemeester Tania De Jonge, en in aanwezigheid van een aantal Schepenen.

Net op het moment dat de schouwing van de troepen van start zou gaan kwam er een oproep binnen voor een woningbrand in Meerbeke. Hierdoor moest een deel van de brandweermannen uitrukken, waardoor ze verstek moesten geven voor de schouwing.

Kapitein Tom Van Esbroek mocht twee aspiranten aanstellen. Witterzeel Steven en Spitaels Kevin mogen zich voortaan volwaardig brandweerman noemen.

Nadien is het tijd om samen te dineren en het glas te heffen met alle brandweerlieden.

De Ninoofse brandweer maakt deel uit van de brandweerzone Zuid-Oost.  

GNE - Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons