Ninove 02 Apr 2020 - 19u44
Broken Clouds
10.09°C

Burgemeester De Jonge vaardigt plaatsverbod uit voor drie jongeren

12 december 2019

NINOVE – Twee minderjarigen en een meerderjarige kregen een plaatsverbod opgelegd voor vijf zones. “Een vrij repressieve maatregel”, aldus burgemeester Tania De Jonge (Open VLD). “Maar we kunnen geen vechtpartijen in onze stad aanvaarden.”

De aanleiding was de melding van een schooldirectie. Burgemeester De Jonge: “Er zou op 22 november een massale vechtpartij plaatsvinden in Ninove. We hebben toen snel 22 personeelsleden kunnen mobiliseren, wat meteen verklaart waarop die dag zoveel politie in de stad aanwezig was.”

Op het Abdijplein kon de politie een 40-tal jongeren aanhouden. “Drie onder hen hadden de gerechtelijke afspraken niet nageleefd. Ze zijn opgepakt en ik heb hen een plaatsverbod opgelegd voor vijf zones in Ninove. Ze mogen daar gedurende een maand niet meer zijn. Het betreft een meerderjarige en twee minderjarigen. Na een hoorzitting, waarbij de ouders van de minderjarigen aanwezig waren, is het verbod gisteren (6 december) ingegaan.”

Na een maand volgt de evaluatie. “Als ze de voorwaarden van het plaatsverbod hebben geschonden, zal de politie hen onmiddellijk oppakken. Dit is een vrij repressieve maatregel, maar deze was nodig. We kunnen geen vechtpartijen in de stad aanvaarden.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons