Ninove 09 Apr 2020 - 09u46
Broken Clouds
13.97°C

Geen kerstbomen meer in winkelstraten en einde van kerstboomverbranding

06 december 2019
Geen kerstbomen meer in winkelstraten en einde van kerstboomverbranding Geen kerstboomverbranding meer op Rechteroever

NINOVE -Tijdens deze eindejaarsperiode zullen de winkelstraten niet opgesmukt worden met kerstbomen, wat meteen ook een andere traditie doet sneuvelen.

Normaal worden tijdens de eindejaarsperiode de winkelstraten in het centrum aangekleed met een honderdtal kerstbomen, maar dit jaar zal het niet langer het geval zijn.

De bomen waren steeds aangekocht door de handelsverenigingen VHN (Verenigde Handelaars Ninove) en Rechteroever. 

Voorzitter van VHN, Diether Nachtergaele, legt uit wat de reden is: "Er waren enkele mensen, die klachten hadden over de kerstbomen omdat ze op sommige smallere locaties, zoals bv de Lavendelstraat, de doorgang op het voetpad wat hinderden. Maar de grootste reden is het uitblijven van de door de stad en handelsverenigingen op te richten nieuwe VZW, die o.a. moet zorgen voor financiële middelen afkomstig van de lidgelden die de handelaars jaarlijks betalen."

De middelen zijn er niet, waardoor de handelaars geen bomen kunnen aankopen. De handelaars kijken nu uit naar wat er vanuit de stad zal ondernomen worden om de straten op te fleuren tijdens de komende eindejaarsperiode. De feestverlichting zal er wel zijn.

Pascal Carael, voorzitter van handelsvereniging Rechteroever, kondigt hierop  het aflasten van de kerstboomverbranding aan. Hoewel deze wel aangekondigd staat in het infoblad van de stad.

"De kerstboomverbranding zou dit jaar aan zijn jubileum van 25 jaar toe zijn, maar het zou meteen de laatste maal geworden zijn. We kregen van de stad nog toelating om éénmaal de verbranding te organiseren, maar dan zou er geen toelating meer gegeven worden uit milieuredenen. Spijtig dat een mooie traditie, die reeds 24 jaar lang plaatsvond, moet sneuvelen. En aangezien er dit jaar geen financiële middelen waren om kerstbomen aan te kopen en er dus onvoldoende bomen zijn, hebben we besloten om er meteen een eind aan te maken. We hadden met het bestuur van de handelswijk plannen om de verbranding dan te vervangen door een nieuwjaarsreceptie, aangezien de stad er zelf geen meer organiseert, maar ook daarvoor waren er geen gelden beschikbaar. Spijtig voor onze stad, maar dit zijn de feiten."

Hiermee eindigen twee jarenlange tradities, zeer tegen de zin van de handelaars en tot spijt van vele bewoners en shoppers van het anders tijdens eindejaar gezellig ingerichte centrum.

Ninove Wintert 2019

GNE - Foto Giovanni Neckebroeck

 

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons