Ninove 05 Apr 2020 - 04u30
Clear Sky
4.85°C

De Donderdagen in het teken van de verbazing met CircoDroom - A Sens Unique en Rode Boom

19 augustus 2017
De Donderdagen in het teken van de verbazing met CircoDroom - A Sens Unique en Rode Boom

Donderdag 17/8 zal in het geheugen van de toeschouwers van de Donderdagen te Ninove wel even blijven hangen. De 3 shows van de namiddag en avond zorgden alle drie voor nogal wat verbazing. 

Het begon al in de namiddag om 15u met CircoDroom en hun show Where dreams come true. De piste van het circus is klaar, het publiek is opgewarmd en dan krijgt manusje-van-alles Charlo te horen dat alle artiesten weg zijn. Hij begint dan maar te improviseren en neemt lukraak potentiële artiesten uit het publiek. In deze zeer kindvriendelijke show krijgt het publiek de kans om mee te doen met het circus. Met een kindergrime en heel wat interactieve circusacts worden de kinderen verweven met hun rol en spelen ze de hoofdrol in hun eigen circus. Ze verbazen hiermee niet enkel hun ouders en vrienden maar ook zichzelf. Deze voorstelling werd nogmaals gespeeld om 18u. 

Om 19u30 was er de show Léger Démèlé van het Frans-Canadese À sens unique. Deze groep werd opgericht door een aantal studenten van de circusschool in Quebec, in 2013 verhuisde À sens unique naar Frankrijk en vorige donderdag waren ze bij ons op bezoek. En snel vergeten zullen we hun passage zeker niet doen. Het werd een show vol spectakel, liefde, bedrog, melancholie en nog zoveel andere emoties. De vijf individuen spelen perfect op elkaar in en krijgen ieder de tijd om hun specifieke acrobatische toeren te laten zien, de ene nog specialer dan de andere. En dit alles wordt door een verhaal vol emoties, liefde, bedrog en een citroen nota bene aan elkaar gelijmd. Voor wie de show niet heeft kunnen meemaken, zeker een aanrader om eens te gaan opzoeken. 

Om 21u was er de metalisme show van Rode Boom gespeeld door Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero. Kurt Demey is geen onbekende voor wie Belgiums got talent gevolgd heeft, hij raakte namelijk samen met een andere mentalist Stefan Paridaen tot in de finale! Ook werd hij Nederlands kampioen Mentalisme tijdens de Nederlands kampioenschappen van de Nederlands Magische Unie in 2016. Een jaar eerder werd hij ook al kampioen magie in Belgie samen met Stefan Paridaen. De huidige show van Rode Boom heet "Ongekende evidenties" en onderzoekt hoe je geluk en toeval in een patroon kan gieten. Om kort te zijn, ga kijken en maak het zelf mee! Net zoals bij de beelden van Belgiums got talent blijft de toeschouwer ook nu achter met meer vragen dan antwoorden. Kan zoveel toeval wel??? Of werden we allen beïnvloed??? Wie zal het zeggen? Het antwoord weten alleen de spelers van de Rode Boom. 

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons