Ninove 30 Mar 2020 - 14u09
Few Clouds
8.19°C

Slecht werkende verkeerslichten veroorzaken gevaarlijke situatie aan kruispunt Refresco.

18 november 2019
Slecht werkende verkeerslichten veroorzaken gevaarlijke situatie aan kruispunt Refresco.

NINOVE - Problemen met verkeerlichten zorgen voor gevaarlijke situatie aan kruispunt Refresco.

Voor het verkeer op de Boudewijnlaan komende vanaf kruispunt Doorn richting Meerbeke, is er een afslagstrook voorzien met aparte verkeerslichten, om aan kruispunt Refresco links af te slaan richting industriezone Nederwijk-Oost.

Maar reeds geruime tijd zijn er problemen met deze verkeerslichten. Regelmatig veranderen de lichten niet als er auto's en vrachtwagens staan te wachten om naar links af te slaan, en blijft het rood. Dit veroorzaakt dan een lange rij voertuigen, die richting industriezone willen, met als gevolg dat de afslagstrook vol staat en de achterste voertuigen stilstaan op de Boudewijlaan, wat gevaarlijke toestanden veroorzaakt voor het verkeer dat in de afdaling plots stilstaande voertuigen opmerkt op het linkse rijvak.

Nog gevaarlijker wordt het als de wachtende voertuigen na enige tijd door het rood rijden om af te slaan, hun enige mogelijkheid aangezien de pijl niet op groen springt. Iets dat dagelijks meerdere keren gebeurt.

Verschillende bestuurders hebben hiervoor al contact opgenomen met de politie, waar men bevestigde weet te hebben van de problemen. Volgens de politie slepen deze problemen al meer dan één jaar aan, maar kunnen ze niets anders doen dan dit te melden aan de wegbeheerder.

Het gaat over een gewestweg waar het Agentschap Wegen en Verkeer verantwoordelijk is. De stad Ninove heeft het probleem met de verkeerslichten al verschillende malen gemeld evenwel zonder resultaat.

De lichten werken met detectielussen in het wegdek, en mogelijk ligt daar de oorzaak gezien de zware spoorvorming op dit rijvak voor de lichten.

Hopelijk zal er ingegrepen worden voordat er ernstige ongevallen gebeuren met het vele vrachtvervoer op dit drukke kruispunt.

GNE - Foto Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons