Ninove 10 Apr 2020 - 19u49
Clear Sky
16.7°C

Ouders planten samen met hun kleine spruiten boompjes aan in geboortebos

17 november 2019
Ouders planten samen met hun kleine spruiten boompjes aan in geboortebos

NINOVE  - Geboortebos opnieuw een stukje groter gemaakt door ouders en hun kleine spruiten.

Sinds 2011 planten ouders die een kindje kregen in het voorgaande jaar bomen in het geboortebos. Het geboortebos maakt deel uit van het toekomstige stadsrandbos/speelbos dat de stad in samenwerking met Natuurpunt vzw aanlegt in de Venebroeken, een natuurgebied ter hoogte van het kruispunt Den Dollar (Elisabethlaan).

Op zondag 17 november werd het bos verder aangeplant met bomen voor de nieuwe Ninovietertjes van 2018. Ouders met een kindje geboren in 2018 kregen een uitnodiging in de bus. Ook ouders van sterrenkindjes waren welkom om een boompje te planten.

In totaal worden er dit jaar 600 boompjes aangeplant. De ouders mochten voor elk kindje 4 boompjes naar keuze aanplanten. De andere boompjes zullen door Natuurpunt in de grond gestoken worden.

Er is nog 1 jaar plaats, tot 2020, om het geboortebos uit te breiden, nadien zal een ander gedeelte moeten beplant worden. Burgemeester Tania De Jonge kwam een kijkje nemen in het stilaan voltooide geboortebos.

Elk ingeschreven kind kreeg een klein geschenkje. De kersverse ouders vonden dit een fijn initiatief en hopen de komende jaren regelmatig een bezoekje te brengen aan 'hun' boompjes.

GNE   Foto's Giovanni Neckebroeck 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons