Ninove 29 Mar 2020 - 21u42
Broken Clouds
4.91°C

Wim Leerman enige Europeaan in internationaal strategisch comité van Rotary International

18 augustus 2017
Wim Leerman enige Europeaan in internationaal strategisch comité van Rotary International

Wim Leerman (42) is sinds december 2004 lid van Rotary International, en actief in Rotary club Geraardsbergen. Op 30 juni 2017 liep zijn mandaat van clubvoorzitter af. De combisecretaris (hij combineert professioneel de functies van stadssecretaris en ocmw-secretaris in Aalst) kan echter niet stil zitten. Sinds 1 juli 2017 neemt hij binnen Rotary International een vier jaar durend mandaat op als lid van het ‘Strategic Planning Committee’.

Rotary International is de oudste service club ter wereld en telt heden 1,23 miljoen leden: vrienden, leiders en probleemoplossers die in principe wekelijks samenkomen om positieve en blijvende veranderingen te maken in gemeenschappen in binnen- en buitenland. Dit gebeurt via 35 533 clubs verspreid over alle continenten in 200 landen en regionale gebieden. Een belangrijke hefboom hierbij is The Rotary Foundation, die dit jaar 100 jaar oud is, en sinds de oprichting al 3 miljard dollar heeft besteed aan goede doelen.

De hoofdzetel van Rotary International is gevestigd in Evaston, nabij Chicago, in de Verenigde Staten. Aan het hoofd staat de President Rotary International. Die wordt bijgestaan door de ‘Board of Directors’, de raad van bestuur. Zij worden op hun beurt geadviseerd en bijgestaan door 20 internationale commissies met in totaal 103 aangeduide ’members’, waaronder dus Wim Leerman. Dit is op zich bijzonder, want Wim Leerman is de enige Rotariër in één van deze commissies vanuit het grote gebied van België, Luxemburg, Nederland en Frankrijk, goed voor een kleine 60 000 leden. Uit meer dan 1 800 clubs is Rotary club Geraardsbergen de enige club met een afgevaardigde in zo’n commissie. Wim Leerman is de enige Europeaan in zijn commissie.

Het ‘Strategic Planning committee’ is 10 personen sterk met Wim Leerman als 1 van de 6 aangeduide leden. 13 van de 20 commissies laten zich leiden door de strategie die mee in de strategische planning commissie wordt voorbereid.

Wim Leerman: “Ik begin te beseffen hoe uitzonderlijk het is om deel uit te maken van dergelijk internationale commissie. Dit mandaat is zowel een voorrecht als een uitermate boeiende ervaring. Maandag 14 augustus startte mijn vakantie, en ik vloog al direct naar de Verenigde Staten voor een kleine week vol vergaderingen met de commissie. De belangrijkste verantwoordelijkheid van deze commissie is namelijk het ontwikkelen en bijwerken van het Strategisch plan van Rotary International, voor behandeling door de Raad van bestuur, of hierover aanbevelingen doen. Drie dagen lang hebben we ons gebogen over een nieuwe missie, visie en zijn we een traject opgestart om de strategie te bepalen die Rotary International de komende jaren zal leiden. Onder meer  op basis van een bevraging van bijna 30 000 rotariërs, alumni en Rotaractors uit 196 landen, die hun visie gegeven hebben op de toekomst van Rotary International.

Niet enkel de materie is uitermate boeiend, ook de samenstelling van de commissie is dat. Met personen afkomstig uit de Verenigde Staten, Canada, Indonesië, Uganda, Zuid-Korea, Roemenië en de Bahamas. Allemaal boordevol ervaring op het gebied van strategie en planning.”

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons