Ninove 10 Apr 2020 - 19u28
Clear Sky
16.7°C

De Kiem plant nieuw begeleidingscentrum voor druggebruikers in Ninove

15 november 2019
De Kiem plant nieuw begeleidingscentrum voor druggebruikers in Ninove

NINOVE – De Kiem wil een nieuw centrum openen om druggebruikers van hun verslaving af te helpen. Samen met het stadsbestuur zoeken ze een geschikte locatie.

De Kiem heeft al centra in Gavere, Gent, Ronse en Geraardsbergen. Mensen met een drug-, alcohol- of medicatieprobleem kunnen er praten met artsen en hulpverleners.

Nu wil de organisatie een nieuw centrum openen in Ninove. De drugproblematiek breidt zich in onze regio immers uit, ondermeer via Brussel en de rand.

De Kiem hoopt de nieuwe vestiging in het voorjaar van 2020 op te starten. Momenteel zoeken ze samen met het stadsbestuur naar een geschikte locatie.

Burgemeester Tania De Jonge bevestigde ons die plannen. “Het is wel geen opvangcentrum voor druggebruikers, maar een centrum voor medische begeleiding. Op de gemeenteraad van 21 november zal ik daarover meer uitleg geven.”

Info: De Kiem.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons