Ninove 04 Apr 2020 - 00u40
Scattered Clouds
6.81°C

Ninove laat voortaan geen vuurwerk meer toe

10 november 2019
Ninove laat voortaan geen vuurwerk meer toe

NINOVE – Met de overgang van het oude naar het nieuwe jaar zal je geen vuurwerk meer kunnen afsteken op Ninoofs grondgebied. Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) besliste om voor niemand nog een uitzondering op het vuurwerkverbod toe te laten.

Vuurwerk afsteken kan tot ongelukken leiden. Dieren raken vaak in paniek of overlijden door vuurwerk op bijvoorbeeld oudejaarsavond. Het Vlaams parlement ging daarom in april 2019 unaniem akkoord met een voorstel van minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) om vuurwerk altijd te verbieden, tenzij de gemeenten het toelaten.

Dat was ook het geval in Ninove. Tenminste, tot voor kort. Burgemeester Tania De Jonge verbiedt voortaan ten allen tijde het afsteken van vuurwerk. “Het is voorzien in het nieuwe politiereglement. Maar ik heb nu al beslist om geen uitzonderingen meer toe te staan, vooral omwille van de gewijzigde wetgeving en het dierenwelzijn.”

Overtreders riskeren een boete van maximaal € 350. Hoe het stadsbestuur die maatregel zal controleren, afdwingenen beboeten moet nog blijken.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons