Ninove 09 Apr 2020 - 19u51
Clear Sky
21.86°C

Vanaf 11 februari één nummer: 112

13 november 2019
Vanaf 11 februari één nummer: 112

ALGEMEEN – Heb je dringende hulp nodig? Vanaf 11 februari 2020 kan dit via één centraal noodnummer: 112.

Voor de ziekenwagen en de brandweer is het nummer 112 al actief. Voor de politie moet je nog het nummer 101 bellen.

Heb je vanaf 11 februari 2020 één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) nodig, dan bel je het nummer 112. Als je dit noodnummer hebt gebeld, krijg je een keuzemenu. Voor een ziekenwagen of brandweer druk je 1. Voor de politie een 2.

Indien je geen keuze maakt, wordt de boodschap één keer herhaald. Daarna schakelt men je automatisch door naar de noodcentrale, die territoriaal bevoegd is.

Indien je een verkeerde keuze maakte, schakelt de operator je door naar het juiste oproepcentrum, net zoals nu.

Het keuzemenu werkt op een gelijkaardige manier als de app 112 BE. Als je een smartphone hebt, kan je de app 112 BE ook als alternatief gebruiken voor het keuzemenu.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons