Ninove 26 May 2020 - 17u20
Overcast Clouds
23.84°C

Ninovieter slachtoffer van brutale carjacking op parking Groot-Bijgaarden

04 november 2019
Ninovieter slachtoffer van brutale carjacking op parking Groot-Bijgaarden

NINOVE – Enkele dagen nadat hij het slachtoffer was van een gewelddadige carjacking, doet Giovanni Daghuyt ons zijn verhaal. Nog altijd onder de indruk en in behandeling voor de verwondingen, die hij opliep.

Giovanni werkt als bewakingsagent voor Securitas op de luchthaven van Zaventem. Woensdag 30 oktober had hij de late shift. “Normaal had ik gedaan om 1 uur ’s nachts, maar ik had twee uur overgenomen voor een collega. Na mijn dienst reed ik naar huis. Rond 3.25 uur maakte ik op de Texaco-parking van Groot-Bijgaarden een plasstop. Ik was amper uit mijn auto, toen twee mannen van tussen de vrachtwagens opdoken.”

Ze waren in het zwart gekleed en droegen een bivakmuts. “Een meer precieze beschrijving kan ik niet geven. Ik kreeg direct een pistool te zien, probeerde mij wel te verweren, maar ze hebben geschoten, ze schopten en sloegen mij. Daarna zijn ze er met mijn auto vandoor gegaan. Het is een nochtans een gewone auto, een Opel Astra.”

Giovanni klaagde over pijn aan zijn neus, hoofd, handen en bovenlichaam. De politie van Etterbeek nam kort na de feiten een eerste verklaring af en voerde hem, gelet op zijn verwondingen, naar het UZ Brussel. Op intensieve zorgen stelden de artsen meerdere verwondingen vast: een hoofwonde, waarbij hechtingen nodig waren, een neusbreuk, gebroken vingers, lucht in de ruimte tussen de longen, een gebroken oogkas en diverse kneuzingen van het bovenlichaam.

“Ik heb een dag op intensieve zorgen gelegen. Nadien mocht ik even naar huis, maar morgen moet ik terug naar het ziekenhuis: opereren en revalideren.”

Bijkomend zijn er natuurlijk nog de administratieve gevolgen. “Auto, portefeuille met bankkaarten en andere papieren zijn weg. Inmiddels is de auto internationaal geseind en de nummerplaat geschrapt. Maar ik ben nog altijd bezig met de rest van mijn gestolen documenten te vervangen. En dan heb ik het nog niet over de andere papieren, die nodig zijn voor de verzekeringen. Een hele bedoening.”

Bovenop de fysieke en mentale ellende, die de carjackers bij hem veroorzaakten.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons