Ninove 02 Apr 2020 - 18u54
Broken Clouds
10.09°C

“Een inbraak kruipt toch wel in de kleren”

29 oktober 2019
“Een inbraak kruipt toch wel in de kleren”

NINOVE – We spraken met een dochter van een van de slachtoffers van de reeks inbraken in de wijk Hof Ter Duyst en omgeving. “Enkele jaren terug hebben ze ook bij ons ingebroken en dat laat toch sporen.”

Dinsdagnamiddag contacteerden wij de dochter van een van de slachtoffers. “Ons mama verblijft rond deze tijd meestal in het buitenland. We wonen schuin tegenover haar en gaan regelmatig even kijken of alles in orde is. Deze morgen meldde mijn man rond half acht dat er was ingebroken. Aan de voor- en de achterdeur merk je niets. Ze zijn wellicht langs het terras binnen gekomen. Toen we de politie belden, hoorden wij dat we al de zevende waren om een inbraak te melden.”

“Alles ligt overhoop. Ze namen haar iPad, geld, juwelen, wat goud en oude munten mee. Ook uurwerken van onze papa, die enkele jaren terug is gestorven. Een kastwand achter het bed is opengebroken omdat ze dachten dat daarin waardevolle zaken staken. Enkele jaren geleden kregen wij ook inbrekers over de vloer, ’s nachts toen we lagen te slapen. Dat kruipt toch in je kleren, want je denkt zoals iedereen dat jou dit niet zal overkomen. Wat kun je eraan doen? Nog beter beveiligen zeker?”

Terwijl we met mevrouw aan het praten waren, reed de politie af en aan in de wijk en omgeving. “Gisterenavond kreeg ik al melding via onze Facebookgroep dat we moesten uitkijken voor twee jonge gasten, bijna nog kinderen. Momenteel zouden ze gesignaleerd zijn aan de Lindendreef en blijkbaar nog aan het inbreken zijn. De politie is naar hen op zoek. Hopelijk vinden ze hen snel.”

Mocht je verdachte personen, auto’s of handelingen opmerken, contacteer dan het noodnummer 101 of het centrale nummer van de lokale politie 054-312.312.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons