Ninove 06 Apr 2020 - 13u58
Clear Sky
17.74°C

Update: al tien inbraken gemeld in wijk Ter Duyst en omgeving

29 oktober 2019
Update: al tien inbraken gemeld in wijk Ter Duyst en omgeving

NINOVE – Bij het buurtinformatienetwerk (BIN) kwamen diverse meldingen binnen van inbraken in de wijk Ter Duyst, Roslaer, de Lindendreef en op de Denderhoutembaan, ’s nachts tussen 27 en 29 oktober. De lokale politie vermoedt dat deze het werk zijn van een rondtrekkende daderbende. Dinsdagnamiddag ging het al om 10 inbraken en kwamen er nog meldingen binnen. De politie patrouilleert met anonieme wagens en maakt jacht op de daders. Daarbij is een hondenpatrouille actief.

Op de Facebookpagina van de wijk Ter Duyst waren al meldingen verschenen over inbraken en ook via het BIN kwam daarover een bericht binnen van de federale politie.

De Ninoofse korpschef Philippe De Cock bevestigde ons dinsdagmiddag 29 oktober die reeks inbraken. “Het gaat in totaal om 8 inbraken, die gisterennacht en vannacht zijn gepleegd in de wijk Ter Duyst, Roslaer en op de Denderhoutembaan. De modus operandi is bij al deze inbraken dezelfde: de dieven breken ’s nachts in terwijl de bewoners slapen. Dat versterkt onze hypothese dat het om eenzelfde rondtrekkende daderbende gaat. Wij trachten op basis van de chronologie en de richtingen van de reeks inbraken een patroon te ontdekken om in te grijpen.”

Het is immers niet onmogelijk dat deze bende nog zal toeslaan. De Ninoofse politie neemt alvast een aantal maatregelen.

“Wij geven in dergelijke gevallen altijd heel intensief preventieadvies in verband met diefstal en inbraak in woningen. Daarnaast zorgen wij voor extra toezicht.”

Rond 14.30 uur zou het al om 10 inbraken gaan en kwamen er nog meldingen binnen. De politie rijdt rond met anonieme wagens en zette ook een hondenpatrouille in, op zoek naar de daders. 

Mocht je verdachte personen of handelingen opmerken, contacteer dan het nummer voor dringende politiehulp 101 of het centrale nummer van de lokale politie 054-312 312.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons