Ninove 30 Mar 2020 - 13u10
Few Clouds
8.19°C

Viering 'Missionaire Kerkdag' van bisdom Gent te Ninove

20 oktober 2019
Viering 'Missionaire Kerkdag' van bisdom Gent te Ninove

NINOVE  - Zondag 20 oktober had de Missionaire Kerkdag bisdom Gent plaats te Ninove.

Oktober werd uitgeroepen tot de bijzondere missiemaand. Deze maand staat in het teken van solidariteit, ontmoeting en dialoog.

De bijzondere missiemaand kende een hoogtepunt op 20 oktober, wereldwijd missiezondag.

Bisdom Gent vierde deze dag met een “Dag van ontmoeting” en diverse workshops in Ninove. Hiervoor kwamen alle communicanten en vormelingen samen met hun ouders in de Sint-Corneliusparochie.

Iedereen was welkom in het Hartencollege voor koffie. Nadien startten verschillende werkwinkels voor jong en oud.

 Om 10.30u begon de eucharistieviering in de Abdijkerk, voorgegaan door Bisschop Van Looy.

Deze activiteit werd in goede banen geleid door de missie-animatieploeg van het bisdom Gent o.l.v. Mgr. Van Looy.

GNE  - Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons