Ninove 30 Mar 2020 - 13u03
Clear Sky
1.84°C

Forza Ninove wil oplossing voor het parkeerprobleem in de Pollarestraat tijdens de werken

19 oktober 2019
Forza Ninove wil oplossing voor het parkeerprobleem in de Pollarestraat tijdens de werken

NINOVE - Reeds enkele weken zijn er wegenwerken aan de gang in de Pollarestraat te Ninove. Deze werken zorgen voor veel parkeerhinder voor de buurtbewoners die hun woning niet meer kunnen bereiken.

De buurtbewoners dienen momenteel een andere parkeerplaats te zoeken, in naburige straten. Het feit dat er in de omliggende straten eveneens parkeermoeilijkheden zijn of zelfs een parkeerverbod geldt, maakt de problematiek alleen maar groter.

Uiteraard is OPC ook opnieuw druk in de weer om de nodige boetes uit te schrijven. Dit omdat bewoners met een bewonerskaart zich buiten de parkeerzone van de Pollarestraat parkeren.

Het is immers zo dat de Pollarestraat omgeven wordt door 2 parkeerzones. Namelijk zone 6 (Parklaan tussen Kluisweg en Kaatsweg, Vooruitgangstraat, Vrijheidstraat, Vredelaan, Arbeidstraat, Kluisweg, Nijverheidslaan, Pollarestraat) en zone 3 (Onderwijslaan, Bevrijdingslaan, Burchtstraat tussen Onderwijslaan en Paul De Montplein, Burchtdam, Paul De Montplein, Leo Moeremansplaats, Denderkaai, Paternostergang, Brusselstraat, Dr Hemmerijckxplein, Parklaan tussen Brusselstraat en Kluisweg).

Bewoners uit de Pollarestraat die zich op de Brusselstraat parkeren, worden met andere woorden beboet. 

"Het is schandalig dat het schepencollege weer de andere kant opkijkt en nog steeds geen enkel initiatief heeft genomen om een oplossing te bieden", aldus Forza. "De bewoners van de Pollarestraat betalen voor een bewonerskaart, maar kunnen ze niet gebruiken".

Ilse Malfroot (Forza Ninove) heeft het schepencollege al formeel verzocht om onmiddellijk een oplossing te bieden en zal het tevens ter sprake brengen op de volgende gemeenteraad van 24 oktober.

 

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons